Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I nödläge

Sådana som mig borde buras in
det vet jag redan

idag skurade jag skruvarna
på vår spishäll
och med tandpetare
når jag in till alla ställen
som du inte ens sett
som du aldrig överhuvudtaget noterat
att här är det smutsigt
jag försöker vara noggrann
jag försöker städa upp i den här röran
jag har till och med börjat träna yoga
andningsövningar, mindfulness
allt vad det heter
jag har börjat skriva ner allt för att minnas
på hemliga papper
jag försöker vara extra noggrann
fråga vilka böcker du senast läst
inte snoka i ditt liv för mycket
låta dig själv bestämma
gå bredvid dig, passera
hålla handen när du själv vill
följa med och träffa dina vänner
inte dricka för mycket
eller ställa till en scen

jag skrubbar alla våra golvlister
jag sorterar upp i din garderob
jag försöker vara extra noggrann
jag försöker städa upp i den här röran

jag håller kvar i tunna trådar
sådana som mig borde buras in
jag klyver tråden och flätar den
låter den själv få brista
och jag hänger väl kvar
då också




Fri vers (Fri form) av minblekakind VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-01-22 15:58



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
du behövs här. du är bra.
2023-02-26

  Koloristen
flyter bra.
2023-01-27
  > Nästa text
< Föregående

minblekakind
minblekakind VIP