Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Groombridge 1618

 

 

 

nygräddad snö
kumulativ gåshud

följer strömmen
mot strömmen

himmel faller ner

vackert vita
slits sönder
störtar in
svarta ruiner
förstörda liv

människor
lamslagna
livlösa
långsamt döende

allt ackompanjerat
av soldatens trumma

trauma
i varje takt
i varje spel

kanonskott
infallande missiler
bortsprängda ben armar
flygplats lekplats

synapser som
mellanrum

vikarierande bödlar

vem håller
den tunna tråden

varje andetag väger kilo

allt liv är krig


människans mörker


vi bär blåslagna
persienner bakom
kritvita köksbord

marmorerade
ödesbestämda
vägval
tillhandahålls i
vägkorsningsbutiker

din biljett till
andra stjärnor
blinkar röd/grön/godkänd

redo för blipp
och avfärd




har du sprungit vilse
i snömolnsparadis
har du sett månljus
i mörkaste vinternatt




har du sökt ljuset

från
främmande galaxer







har du funnit kärlek
i hopplöshet








Peter G. 20230123




Fri vers av Peter G VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-01-23 00:31



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Fantastisk text - bokmärker !
2023-01-28

  Solstrale VIP
Ja att drapera förnekelsen i kärlek för en stund är en absolut överlevnadsmekanism…

En text om resan i mänskligt vara. Krig och kärlek! Du briljerar i flödet som i bildrikt filmatiskt tema når omedelbart reaktion i läsarjaget!
2023-01-26

  Niliboy
Dessa jävla krig krigsherrarna tar ju aldrig intryck! Fint diktat om det svåra vi känner inför eländet
2023-01-24

  Marita Ohlquist VIP
En starkt berörande text o fredens ljus och krigets mörker.
Kärlek minskar känslan av hopplöshet.
2023-01-23

  Skatflickan VIP
Dina övergångar , kontrasterna, hur texten växlar från sin nygräddade ton till sitt totalt vidbrända mörker, för att sedan i mörkrets mörka se ljuset. Den enda utvägens ljus?
Texten blir som en rund slutenhet kring kärnan, 'människans mörker'
Du får verkligen med alltet

2023-01-23

  till E
Passande nog, mitt i texten, kommer som ett slag i solar plexus "allt liv är krig".
Men;
Ljus, vit, snö och marmor finns som en röd tråd i texten, trots allt mörker.
2023-01-23

  Sparvögat VIP
Så berörande ~ det vackert vita
som blandas med krigets mörker…
Ja ~ jag har sökt och funnit ~
sprungit och sett…
Dina ord blir så vackra
trots krigets skugga…

2023-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP