Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blod och bröd till liv.


Cellhantverk


att böja knäna,
att placera dem på marken,
att lyfta upp händerna,
att skaka om det svällande
hoppets orgel
till en formgivare.
dessa dyra instrument
är något djupt som tar
hela kroppen som värd
för att göra en anteckning
med antika skrivtecken.
bryter blodkärl
och nervpelare -
och bröd
för ett helt liv.
för att ta kunna en kölapp
till nästa världs dito.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 118 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-01-23 06:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen