Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Varför någon som du, kära läsare, läser just den här texten, av alla texter som finns här. Ja, se det går ut över händelsehorisonten och försvinner som en del av vatten och landmassa där sfären kröker sig över vår himla jord.


Jag låg nog och sov då du ringde...







...för jag vaknade på tredje signalen och telefonen
befann sig i nästa rum. Så där är det bara ibland.
Men du ringde förstås inte igen och jag förstod i alla
fall att det var så dags att äta. Så jag förberedde mig
i alla fall. Senast du ringt och väckt mig innan du

ringde och väckte mig nu var det även då för att det
var dags att äta. Men då hade jag förvånande nog
redan intagit föda. Men du ringde förstås för att jag
bett dig ringa och väcka mig om jag nu inte vaknat
av mig själv och tagit mig till köket. Jag kände mig

trött litet senare så jag lade mig att sova men trynade
inte in helt nära i tid. Men jag förstod när jag vaknade
att jag måste ha somnat för jag drömde så knasigt
att allting var som det var då, samtidigt som det hade
en del detaljer från nu. Det där jag funderat på en

längre tid nu, ja en vecka är det väl i alla fall, borde
jag förstås göra redan idag, om jag skall få det gjort.
Men så tänker jag att det går nog lika bra att få gjort
i morgon. Jag borde förstås skriva upp det någonstans
och jag borde ju vara tacksam över att det inte fanns

ännu, som inte ännu fanns då. Det kommer hela tiden
nytt och en själv vänjer sig så fort vid att det finns.
Så där så en själv hör andra bli häpna över att inte
andra redan börjat kräva att det som inte fanns igår,
men finns idag, borde ha funnits för länge sedan redan.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 87 gånger
Publicerad 2023-01-23 13:15



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag skriver inte själv dagbok. Men jag provade att skriva en text så det skulle likna hur någon som skriver dagbok, skulle kunna sammanfatta en enda dags vardagliga små äventyr. Att jag måste ha lyckats, visar frånvaron av kommentarer på så väl här. Det är inte alla förunnat att lyckas med något. Men att försöka sägs att det duger. Medan att misslyckas med något hörs sägas om det suger.
2023-01-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP