Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KALKONFILM (eller rim)

Virrhönans kackel och överdoserade spackel
fick hennes hökögda man ana ugglor i mossen.
På sistone hade hon varit glad som en lärka
och jobbat över ofta och länge med bossen.

En kväll konfronterade maken dem på jobbet,
de bedyrade att han gjort en höna av en fjäder.
Men han kände att de båda bara pratade goja
och helt i olag var dessutom deras kläder.

Så en kväll han väntade i bilen vid krogen,
tills bossen dök upp alikefull, nästan knockad.
Hököga öppnade dörren, drog in högsta hönset,
de två hade ju en gås som var oplockad...

Nu är livet åter på en pinne för paret,
de lever sina dagar i behaglig tvåsamhet.
Denna plott genererar måhända inte en Oscar
och var ugglebossen blev av...bara fåglarna vet.




Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-01-24 18:00



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Härligt, toppen!
eller ja menar tuppen!
2023-01-30

  Marita Ohlquist VIP
Makalöst bra tänkt och formulerat.
2023-01-25

  Cikoria Blå VIP
Det var rolig läsning. Jag gillar särskilt att rimmen är bra och fågeltemat.
2023-01-24

  lodjuret/seglare VIP
Tokfint på berättande rim, texten förtjänar sina fyra snödroppar...
2023-01-24

    Solbelyst
Ett sånt flaxande, kvittrande alster.
Strutsen sitter nu plockad, på halster.
Efter huvudet dragits ur sanden.
Uppå grillen han drar på smilbanden :)




2023-01-24
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP