Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BWGV9v/elin-23-ringde-i-tre-manader-polisen-svarade-aldrig


Ukraine's infrastruktur och vice försvarsminister greps!

Den ukrainska viceministern för infrastruktur avskedades och arresterades.

Bland de tjänstemän som avgick är vice försvarsminister Viacheslav Shapovalov, som var ansvarig för det logistiska stödet till de väpnade styrkorna, biträdande chef för presidentadministrationen Kirilo Tymosjenko och vice åklagare Oleksi Simonenko,
Vasile Lozinschi, vice för den ukrainska infrastrukturministern, avskedades och greps misstänkt för förskingring.
Beslutet kom efter att en utredning av Ukrainas nationella anti-korruptionsbyrå fann att offentliga medel som avsatts för alternativa energikällor under vintermånaderna var bedrägeri. Enligt National Anti-Corruption Bureau (NABU) anklagas Lozinski för att ha tagit emot returer. beloppet 400 000 dollar, och på detta sätt "exponerade och förskingrade budgetmedel",

Biträdande ministern fick pengarna för att underlätta undertecknandet av kontrakt för överprisköp av viss utrustning och maskiner, inklusive elgeneratorer. Enligt National Anticorruption Bureau (NABU) anklagas Lozinski för att ha tagit emot provisioner värda 400 000 dollar, och på detta sätt , "exponerade och avledda budgetmedel",

Viceministern fick pengarna för att underlätta undertecknandet av kontrakt för överprisköp av viss utrustning och maskiner, inklusive elgeneratorer. NABU uppgav att på sommaren anslogs cirka 49 miljoner dollar för att "förse befolkningen med alternativa energikällor el, värme och vattenförsörjning under vintern på grund av den situation som orsakats av förstörelsen av kritisk infrastruktur. Utredningen fann att ett antal tjänstemän från de centrala och regionala verkställande myndigheterna beslutade att förskingra en del av offentliga medel. För att uppnå detta arbetade de med en grupp av mellanhänder och säkerställde att köpekontrakt slöts med förutbestämda kommersiella enheter, till priser som överskattades med nästan 280 miljoner hryvnia (cirka 7,6 miljoner dollar)", säger antikorruptionsåklagarna.

NABU specificerar att en rad husrannsakningar genomfördes, under vilka 920 000 hryvnia och 38 700 dollar hittades och konfiskerades på vissa affärsmäns kontor.

Dessutom greps en av medlemmarna i den organiserade kriminella gruppen under natten när han försökte korsa statsgränsen och lämna Ukraina, säger NABU.

"I dag, genom beslut av ministerkabinettet, släpptes Vasil Lozinski från ställningen som biträdande minister för utveckling av samhällen, territorier och infrastruktur. Vi påminner er om att NABU och SAPs personal i går avslöjade och stoppade verksamheten i en kriminell grupp organiserad för att stjäla budgetmedel. Den biträdande ministern för utveckling av samhällen, territorier och infrastruktur i Ukraina var en del av den kriminella gruppen. Han greps för att han fick 400 000 dollar i illegal inkomst. Han fick dessa medel för hjälp med att teckna kontrakt för inköp av utrustning och maskiner. Åtalshandlingarna registrerades i september 2022", sade minister Aleksandr Kubrakov.

"Jag instruerade ministeriets team att inleda en granskning av alla ministeriets pågående projekt, inklusive budgetmedel, internationella finansinstitutsfonder och tekniskt biståndsprojekt", tillade ministern.
rapporterar News.ro, med hänvisning till CNN, på svenska; DJ.N, Texten kan tas av vem som helst för att komma ihåg hur hycklande situationen är.

 

F.N: I eftermiddag kommer förståsigpåare att meddela hur nära mänskligheten är undergången när de återställer den symboliska Domedagsklockan en gång om året vid midnatt.
De senaste två åren har klockan stått på 100 sekunder nära midnatt är mänskligheten, där tolvslaget symboliserar döden bland faktorer som tros innefatta kärnvapen, biologiska hot, klimatkrisen och desinformationskampanjer,
Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 16 gånger
Publicerad 2023-01-24 13:49Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP