Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Kammardikter


Var man har andra

En kvinna undrade var hon hade mig?

När hon i mig speglade sig

Jag har sett mig själv i dig hon sa

Vad såg du då var det något bra?

Om du inte kan placera mig i ett fack

Är jag nöjd och säger bara tack

Så som du bedömer mig är jag inför hal

När du kommer med ditt kvalificerade skval

Du undrar var du har mig förståss

Och ifrågasätter mig som din boss

När du nu har vår Jesus Kristus sedan länge

Behöver du inte mig som ett smyckes hänge

Jag står bara här nöjd i ett av rummets hörn

Och du tycker jag är som en riktig nallebjörn

Du drogs till mig men drog en nitlott

När du upptäckte min fattiga ande jag vid födseln fått

Sådan är jag helt onyttig och värdelös

Men på dina bedömningar är det kravfyllt klös

Hur ödmjuk måste en man i stillhet vara?

För att din hårda bedömning sig genom klara?

En man önskade livet ur mig en vacker dag

Och missaktade mig med att hänvisa till en lag

Man får vara glad att man är vid liv

Nu när man har blivit attackerad med en kniv

Förbjudet att bära vapen för de flesta i vårt land det är

Bäst är att hålla sig kvar i sin bostad på denna plats här

 

Taleptox Skrev

Den 20230124

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-01-24 14:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP