Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om lyckan med att ha en kolonilott


TROTS JANUARI

Trots januari finns min lyckolott,
den lilla trädgård, där jag går och pysslar,
där jag som priviligierad sysslar
med lyckan jag som pensionerad nått.

Jag räknar numer lyckans stunder blott
och vissa vinterdagar är en lycka!
En ålderns extrabonus kan jag tycka
om denna lilla lustgård som jag fått.

I världen utanför är eld och is
och ondskan rosslar hest med hat och mord.
Hemskheter hotar ifrån syd till nord.

Men jag har lotten som mitt paradis!
Trots januari krattar jag min jord.
Min lycka är att gå på detta vis.

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-24 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP