Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Mellan-geniet" (melodi: "Roslagsvår" av Alfvén/Henrikson)

Medelålderskrisen grasserar jo,
och post-it-lappen i pannan bo.
Visionerna försvinner och aktiekursen drar.
Av drömmarna blev minnen,
och snart är inget kvar.

Mellanchef, hör du smattrandet?
Mellanchef, datorknattrandet!
Mellanchef, brydd ett skvatt? Va’nu?
Se hur gråa hår har slagit ut!

Mellanchef, av med vantarna!
Mellanchef, sätt sprätt på slantarna!
Mellanchef, metoo:a tantarna!
Väggen doftar spackel och beslut!

Stressa dig, stressa dig,
svettet sprider sig.
Padelbanan i väntan på dig står!

Skynda dig, skynda dig,
samvetet kvider sig
inför dina i-landsproblem!

Mellanchef, ser du tråkarna?
Mellanchef, sifferbråkarna!
Mellanchef, i släta kåkarna!
Alla där är samvetsgranna, alla är som du!

Vårrullen glittrar uti sin vrå
på tallriken där den vill vara så.
Så är den, så är du, så må du förbli.

Du är nog ett gyllene mellan-geni.




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-24 18:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint flow och ordpåhittigt.
2023-01-25

  Respons VIP
Det är inte varje dag man läser en sådan härlig hyllning/satir över mellanchefens position och situation. Tack för den och för den musikaliska inramningen
2023-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP