Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med knivskarp siluett


Rovfågeln

Fågelungen
med vidöppen näbb
skriker högt i boet

Rovfågeln högst upp
i trädet intill
med blick så skarp

Följer sin instinkt
så obarmhärtigt rå

Dyker sen
snabbt ner mot
den lilla ungens bo
och dödar
Så vidrig syns jakten
på oskyldig föda

Men stilig
är han så det förslår
och knivskarp
hans siluett

Där han i trädets
frusna topp syns sitta
Kan jag inte låta bli
att tänka:
”Vad vacker du är ändå!”

Och det där med
rovdriften
kan du väl ändå inte
i slutändan rå på

Men just nu
kan det nästan kvitta

När jag ser dig där
däruppe i det högsta
trädet häromkring

För dagen
i ensamt majestät
så lugn och stilla sitta




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-25 14:03



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att äta eller ätas det är frågan.
Fint fångat av dig
2023-01-25

    Lena Staaf VIP
Vi vill gärna ta till oss det vackra men inte den grymma sidan av samma varelse.
2023-01-25

  Larz Gustafsson VIP
Jag älskar rovfåglar.
2023-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP