Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Teater i vår värld

-

Hägring och mirage.

Illusionen gick i knas.

Naivitetens godtrogenhet:

"Alla vill oss bara väl"

Välvillighet för andra

sägs vara ledande prioritet

för de som bestämma i vår värld.

-

Berättelsen har länge spunnits:

Jaga lyckan du förtjänar!

Men lämna resten därhän

för vi vill dig bara väl.

-

Likt en tro som alla andra

kan den försvinna bara sådär.

När ingen längre tror på

att rollerna är äkta

som på den stora scenen

i vår stora teater spelas.

Vår plastiga värld.

-




Fri vers av PFJS
Läst 37 gånger
Publicerad 2023-01-26 15:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS