Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glad är lättare

Glad är i alla fall så mycket lättare 

Än att stanna kvar i känslor 

Byter perspektiv på tillvaron 

I hopp om att glömma det bakomliggande 

 

Världen gråter bittra tårar av blod 

Vi trasar sönder våra hjärtan 

I ett försök att förstå hur ondskan 

Kan gräva ner sig så djupt 

I vissa människors själar

 

Vi andas ständigt en aningen ytligt

Av rädsla för att avslöja oss

Ty att vilja gott i en ond värld 

Har ett högt pris nu

 

Vill bara skrika att ondska är fel

Men väljer att slåss med orden 

I dikterna och bönerna 

Kan godheten föra sin talan

Och änglarnas välvilja

Kan inga maktgalningar rå på

 

Så snälla jag ber er alla

Stå enade i den vapenlösa kampen 

Vi kan föra med ord i skrift och tal

För i slutändan är jag övertygad om 

Att pennans makt kommer segra 

Över svärdets nedblodade egg




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-27 07:12



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja du sätter ord på frustration så bra!
2023-01-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om pennans makt att påverka och förändra.
2023-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP