Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skepnader


Den ensamme enstöringen

Han tycker att han bara

har en ödmjuk inre frid

Och att livet därute bara

är en falsk kamp och en strid

Han spelar galen för att slippa

ha med andra att göra

När de bara ägnar sig åt makt

Och med honom bara köra

I sin ensamhet han mest sitter

Och funderar och tänker

Och makthungrigas högmod

Med sina ödmjuka tankar sänker

Till honom ingen vågar komma

Utan att vara två som åker dit

Han spelar som vanligt galen

För att få vara ifred med flit

Andra skakar på sina huvuden

Åt hans spel för galleriet

Medans hans kök på mat

Är tomt i skafferiet

Hungrig han får gå och lägga

Sig om kvällen minsann

Men sin ensamhet och

att få vara ifred han vann

Allt kretsar inte kring honom

Och med det är han nöjd

Ty som en ödmjuk eremit

Han är avslöjad och röjd

 

Taleptox Skrev

Den 20230127

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-01-27 18:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP