Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skiss

Ett tomt blad.
En ny dag.
Bläcket har ännu inte torkat.
Under täcket har jag värmen kvar
Dagen ramlar fram ur skuggorna.
Stegen i hallen, hjärtat slår där inne.
Livet är utanför och innanför.
Ljuset föds varje morgon.
Tron på ett annat slut,
än det som proklameras,
hoppas på hoppet om en vänlig utgång.
Förändring och spänning.
Livet kan inte reklameras.

Dagen värks fram ur smärta.
Dagen föds ur glädje.
Smärtan i din röst.
Glädjen i vår gemensamma andning.

Några rader på ett papper.
Bland sten och grus.
Bland renande vatten.
Visa oss en dag utan natt.
Visa oss en ny dag, en framtid.




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 104 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-27 19:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg