Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skepnader


Upptäckt Utplåning

En utveckling upptäckt

I efterhand genom bilden

Utplånad av tiden

Inte genom våld

Eller utrensning

Bortglömd på grund

Av identitet

Människor på film

I kamerans begynnelse

Med ett namn

Vars namn senare

Är okända och

Varaktigt bortglömda

En iver att i senare tid synas

Och visa upp sig

Med namn i bild

Och text i projekt

Som handlar om de namnlösa

På bilder från det förflutna

De ihågkoms som begick

Beslut om utrensningar

Och begick avrättningar

Som senare dömdes

Men har glömt bort

Till namn de namnlösa

De som försvann

Men finns sparade på bilder

Sedan när man själv

Är borta

Minns de oss numera

Genom våra register

Om ingen får för sig

Att radera information?

 

Taleptox Skrev

Den 20210128

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2023-01-28 11:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP