Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Personen i dikten är fiktiv.


Uppmärksamhet

 

 

de pratar alltid över huvet på henne

som om hon inte fanns 

de är inte intresserade av henne

hon har inte en chans 

 

hon vet också mycket 

men det bryr inte dom 

hon försöker göra rycket 

sno hela stycket 

 

men så ta den lede fan 

dom höjer rösten

tycks vara van 

spänner brösten 

 

hon visar behagen 

allting blir tyst 

vem då blir betagen 

när de ser hennes byst 

 

hakor ramlar ner 

inför vad de ser 

dom glömt vad som sas 

dom är i extas 

 

hon döljer behagen 

sedan tar hon till orda 

läser sedan lagen 

för henne är också de gjorda 

 

primitivt är det andra könet 

reptilhjärnan går på

när de ser skönhet 

att de aldrig kan förstå 

 

kvinnans röst lika mycket värd 

med intelligens briljerar 

behöver ej slåss med svärd 

med orden triumferar

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-02-01 12:49



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Denna kvinna
visar sin byst
en blottarinna
får gubbar tyst

2023-02-11

  Kungskobran VIP
Mina ord når inte fram
då visar jag min byst
då blir det tyst
mina ord nu i salen skalla
lyssna nu alla
inbilska män
jag viker mig inte hän


2023-02-02

  Susen VIP
Tänkvärt. Fint fångat
2023-02-01

  Marita Ohlquist VIP
En tankeväckande text om olika reaktioner på det yttre och det inre.
2023-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP