Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oändlig tröst

Det finns en oändlig tröst
rentav ett hopp
att dela med sig
av sig själv och av oron
som är för jordens och
människornas tillstånd

Det finns en oro
som man inte är ensam om
- vi är långt ifrån ett paradis
långt ifrån rättvisa och jämlikhet
"av var och en efter hans förmåga
åt var och en till hans behov"

När ord för ord ger mening
får till och med smärtan respit
- i en sådan stund av
medskapande och vila
känns inget riktigt hopplöst
nya dörrar öppnas!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-01-28 17:04



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Läser din fina text och nickar instämmande.
2023-01-30

    Lena Söderkvist VIP
Ett slags medicin, ja, visst ger konstnärskapet förtröstan. Väl tänkt och formulerat.
2023-01-29

    Lena Staaf VIP
Solidaritet och medskapande kan ge glimtar av lycka.
2023-01-29

  Respons VIP
Viktiga ord om att använda orden rätt och se ljuset i tunneln.
2023-01-29

  Kungskobran VIP
Ord kan välta berg
2023-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP