Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


POESINS UNDERBARN

"Den brådmogna poesins underbarn"
var Edgar Allan Poes omdöme om
Lucretia Maria Davidson 1808-1825
(16) vilken betraktade människors
nöjen som tortyr och trots att hon
brukade bränna upp sina alster om
någon läst dem har ändå en del av
hennes verk bevarats för eftervärlden
av hennes lika olycksaliga syster
Margaret Davidson 1823-1838 (15)
som också dog av tuberkulos,
och att Poe blev intresserad av detta
sällsamt gemensamma människoöde
sammanlänkade i poesins genetiska
ådror som dessa två syskonsjälar
var även det ett märkligt sammanträff-
ande precis som dessa mystiskt säregna
själar drogs till varandra likt poetiska
eldar.

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2023-01-28 19:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP