Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Försök till att skriva en proggtext.


Pengaskolan

 

Vers:
I det fria skolvalet
Vi väljer peng-ar-na
På livets kund-skaps-väg
Man skall ta ut sväng-ar-na

Dina barn är våran frukt
Som vi trampar ner till vin
Sedan får de jäsa fritt
i till-växt-eko-no-min


Ref:
Låt oss tjäna rikedommar nu
på våra barn
Välkommen att söka in till
Pengaskolan


Vers:
Om ett plus ett blir två
Hur kan vi då tjäna mera
För att öka vårt resultat
Kan vi nog subtrahera 


I vår nya läroplan
Lär vi ut våran egna läxa
I ett soligt paradis
Kan din skolpeng växa


Ref:
Låt oss tjäna rikedommar nu
på våra barn
Välkommen att söka in till
Pengaskolan


Stick:
Det finns mörka krafter i vårt samhälle
Som vill sätta regler, skapa vinst-för-bud
Men de är extremister förklädda i en skrud
Lyssna inte på dem, utan på oss
Ty mammon är vår Gud
Mammon är vår Gud


Vers:
Ni kan räkna på lärarna
Granska våra höga betyg
Men vår överrektor är nu på lunch
Med riksdagens utskott (i smyg)

Vi skall tjäna pengarna
Låt oss tjäna pengarna
Vi skall tjäna pengarna

Ref:
Vi skall tjäna rikedommar nu
på våra barn
Välkommen att söka in till
Pengaskolan

Vi skall tjäna rikedommar nu
på våra barn
Välkommen, välkommen hit
till Pengaskolan




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Daniel_78 VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-28 22:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten är bokmärkt, ehuru bästa väninnan som gillar att sjunga och spela orgel, texten kommer att kunna läsas högt i ett nog sedan.
2023-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP