Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att (tycka sig) upptäcka en plats, land eller vatten, är väl att betrakta sam en lust att vilja 'sätta det på kartan'?


Dagens (pr)övning för envar möjlig





Föryngringsyta
är den som Margaretha går förbi ibland i tanke och mening att bli 'tio år yngre, på ett ögonblick eller två', det vill säga damfriseringen.

Föryngringsyta
kallas krogen för de gånger då någon går dit för att träffa polarna, dricka sig till mod eller bara verka kunna som komma i gasen efter ett par stop öl och känna sig som tjugo igen, trots den nyligen åstadkomna passagen mellan tjugonio och trettio.

Föryngringsyta
är förstås ett slarvigt skrivet 'Föryngringsgryta', som någon velat kalla sin egen komposition inom mathållningen hemmavid, särskilt om de extra tallrikarna är till för paret Johansson från det där stället du gärna kallar 'granngården', trots att det egentligen är en inbjudan till människor att imponera en smula på.

Föryngringsyta
är en äldre person som en något yngre person får för sig att 'sätta tänderna i', slå ihop sina påsar med eller i viket fall kunna tänka sig att söka en smula bekantskap med för att åtminstone få eller ta som reda på 'hur landet ligger'. Kanhända viker sig landet lätt för en smula påtryckningar, manipulation och känslomässiga utmaningar.

o




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 50 gånger
Publicerad 2023-01-29 04:11



Bookmark and Share


  etletlien
jag föredrar att ha min aura intakt

den är inte gul

den är blå

blir röd ibland

men men men...

jag föredrar att ha min aura intakt <3
2023-01-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP