Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bengt Nerman: Om erfarenheten


Stigen för osynliga barn

Bengt har en pappa som heter Ture
Ture brinner för socialismen
När Ture pratar försvinner syret i luften
Bengt blir tyst
Bengt blir trött
Han går in i sig själv
Inne i Bengts huvud går Ture på den stora breda vägen
Ture skanderar protesterar sjunger om kärleken livet och döden

Min pappa heter Karl
Han är stor och stark
Han har en mäktig basröst
Han får starka utbrott av aggression och frustration
När Karl växer så krymper jag
När jag krymper så blir jag nästan osynlig
Inne i mitt huvud finns ett land för de som inte syns

Jag lyssnar på Bengts historia
Det finns en oas av lugn och tillförsikt
för oss som växer upp i skuggan av stora starka fäder
Jag är tacksam för mötet med Bengt
Han visar att det finns en stig bredvid den stora vägen
där vi kan gå tillsammans

Ture är död
Karl är död
Bengt är död
Jag är gammal
skriver dikter på natten om stigen för osynliga barn
hoppas att orden meningarna och dikten
hjälper nya barn som blivit osynliga i skuggan av sina fäder
att hitta stigen bredvid vägen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-01-29 06:27



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa pappor är viktiga förebilder, framförallt för söner. En gripande text om jämförelse mellan två helt olika pappor. Själv har jag inte haft de bästa föräldrarna men jag har bestämt mig för att kämpa och inte bli likadan.
2023-02-02

  Marita Ohlquist VIP
I min barndom gick jag i dikesrenen, nu går jag på vägen.

2023-01-30

    Lena Staaf VIP
Fina funderingar om hur det är att växa upp i skuggan av en kraftfull far. Ja, att två timida barn hittar och stöttar varandra kan vara en räddning.
2023-01-29

  Blomma-Stjärna VIP
pappors röst och åsikter, mäns röst och åsikter, är rätt så ofta väldigt, ja, man måste höra upp, helt enkelt!!!
Bra där - fint att önska de överröstade, de osynliga barnen en bredvidstig!
2023-01-29

  etletlien
min pappa slog mig aldrig

hans pappor gjorde det

de slog honom på

logiska delen av hjärnan

så han skulle va mer

socialdemokratisk

hörde att de gör så i cuba oxå...

fin dikt <3
2023-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP