Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skepnader


Ett levande i stillhet

Han är en fredlig fattig pensionär

Som lever ett liv i stillhet

Han undrar ofta

Vem människor pratar med

Som sitter på plattformar

I mediala kanaler?

Han har fått svårare med ökad ålder

Att ta del av en del av de föreställningar

Som sprids rakt ut i etern

Han tror att det pratas på och

det kommer sannolikt göra så

Långt efter att han gått bort

Någon form av underhållning

Tycker han dock de har bidragit med ibland

Han noterar att en del människor har så

Mycket åsikter om allt och inget

Och att de inte drar sig för att utan bevis

uttrycka sin ståndpunkt

Oftast hänvisas det till statistik och att

Det är en rättighet med tanke

På Yttrandefrihet

Ibland är det rent påhittat förtal

Från en och annan människa

Tycker han om det som sägs

Men frihet att inte anpassa sig

Och stänga av det som sprids

Rakt ut i etern via media

Pratas det mer sällan om tycker han

När massåsiktande kommer på tal

Ibland stänger han av radio,

TV och dator

Det är en rättighet och föreställning

det också tror han

 

Taleptox Skrev

Den 20230128

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2023-01-29 10:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP