Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kafkas vaxduk


Människan är tomrummet
mellan två blinda fönster;
hennes tankar vilse
i genomskinliga speglar
som aldrig tar slut

Hon faller
från det hon senast sagt,
som åldringen från ättestupan,
men klättrar sisyfosiskt
på såriga bergssidor
med böner om tillgift

Hon går ner sig
i Rumis modernitet;
samlar på Bob Dylanbiljetter,
men klarar inte klarspråk

Hennes plats är hennes omedelbarhet;
processad, försvarslös, obehårad, skamlös

Hon är blek i ljuset, skuggig i dunklet,
oavvänd i natten
när hon vänder ryggen som en skalbagge
på Kafkas vaxduk,
gången ur sig
i sitt förbrukade samvete;
sitt förkastade egenvärde;
naken i sitt ruggiga rykte




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 87 gånger
Publicerad 2023-01-29 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP