Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Opus 8590

 

 

Billy Boy första

jeansen efter kliande

terylenebyxor

sen den totala lyckan

Lee riders efter dem har

 

det varit Levis

501 sen mitten

av sextiotalet

innan Vietnamkriget och

Gärdesfestivalerna

 

före almstriden

i Kungsträdgården naiv

som andra trodde

jag på frihet och fred för

alla i hela världen

 

pågår än idag

mer förtryck och fler strider

än någonsin på

vår jord härskar kapital

och krig om drogmarknader

 

ljuva sextiotal

vart tog alla drömmarna

vägen terylene

blev modal banlontröjan

hamnade i soporna

 

men Levisjansen

och kamplusten lever kvar

säljs inga droger

dör inga fler i gängkrig

dags protestera igen




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-01-29 17:10



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Och almarna står kvar :-)
2023-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP