Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livslinje

 

 

hon fasade för rasterna i skolan

visste så väl vad som väntade

låtsades som hon inte syntes

med dåligt resultat

 

tur hon bodde nära skolan 

tur hon kunde springa fort

pojkarna hann inte ifatt henne

räknade dagarna hon var först

 

hemma väntade faror på henne också

det onämnbara hemska

hon sprang ut i skogen

bara för att få vara ifred

 

hon hade en känsla i bröstet

som aldrig gick över

förstod inte vad som hände

ångest fanns inte då

 

dagar och nätter samma plåga

men skolan skötte hon ändå

fick premiebok för flit i fyran

stoltheten som ingen brydde sig om

 

som vuxen osäker och blyg

det där onda som satt i bröstet

aldrig gick det över

skadan var redan skedd

 

ett liv som kunde varit mer

blev inte mycket av

trots flit och vilja

och höga ambitioner

 

livet blev ändå hyfsat till slut

med familj och barn

men osäkerheten fanns där ändå

som en påminnelse från förr

 

 

 

 




Prosa av Öknens Ros VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2023-01-30 09:30



Bookmark and Share


  Peter G VIP
En så berörande text! Vissa saker läker aldrig helt, även om tiden går, men man får försöka lära sig leva med smärtan.

Fint att ändå ljuset fanns sedan i form av familj och barn!
2023-02-08

  Susen VIP
Berörande text. Barndomens sår som gör ont
2023-02-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Berörande och känsligt skrivet om barnets utsatthet. En del sår läker aldrig. Ändå en lycka att att ha familj och barn.
2023-01-31

  Cikoria Blå VIP
En bra text.
2023-01-31

    ej medlem längre
it broke my heart

jag är glad att du överlevde

och kan skriva till oss <3
2023-01-31

  Blomma-Stjärna VIP
en fin beskrivning av utsatthet och blygsel och av att inte ha någon att lita på som ser -
fint avslut;
"livet blev ändå hyfsat till slut
med familj och barn
men osäkerheten fanns där ändå
som en påminnelse från förr"
2023-01-30

    Lena Staaf VIP
Så fint skrivet om de svåra såren från barndomen.
2023-01-30

  Marita Ohlquist VIP
Oavsett hur gamla vi blir, minns vi det som gjorde ont när vi var barn.
2023-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP