Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon hette Brittan, men kallade sej Geniet från Flen. Men det är egentligen en helt annan historia


verklighetsförankring

Stäm semelbagaren och skjut stödbenet åt sidan
Ställ möblemanget tålmodigt i sank.
Rya under mattan
men för allsköns dar, Ligg inte kvar.
Vada för allt du är värd
när det flödar ymnigt vid fötternas botten
Förlis icke, förnedra dej sällan
Inför
En främmande karl.
Kliv Ståndaktigt fram
på högburna stiletter
Gränsla sålunda en trottoar
När han räddar dej,
Nig, och buga djupt mellan hans ben
Var kvinnligt mjuk och len.

Stäm julefriden och stå ryggradslös i korsett Sträck på dej i kön
Och Glöm för jösse namn inte rollen av ditt kön


Fukta äppelkakan, frukta fallfrukt stek grisens ena kind
Besörj dej för beskådning , smörj dej lagom våt
Slakta julen
Stoppa korven i spat'
ha ett klanderfritt oanseligt uppsåt

Stäm pms:en och förneka hysteri
Koka gröten som han vill ha den, naken och kokett

Bred marmeladen på perstorpskivan, sliskiga kvinna,
Smöra. ett tjockt lager ska han ha. Gråt INTE någon dag
Red dej.

Bete dej! servera drömmarna på säng
Bred ut svängarna , skjut ihop madrasserna sväng ihop nått gott

Hämta tofflorna Stryk skjortan chosefri

Med tungan i örat
Personifiera perfektionism
Viska lidelsefullt
'vill du va min ’ism’

Blotta strumpebandet under förklädet och tåflirta hejdlöst i en hiss, knåda rumpan sug en ögongodis, sticka mössor åt vår undelat,
åma dej och ägga mej,
Baka ett kärleksnäste i en spättekaka
Smek tungan runt en oblat


stek pyttiga små korvar i skrikröd negligé
Smek ett simmigt ägg ,
bjud i överflöd
På slaskiga kyssar och en redigt flottig pyttipanna


Och för Guds skull,
vad du än gör
Behåll verklighetsförankringen
Även
denna dag

Från himlen

Regnar
manna












Fri vers (Fri form) av Skatflickan VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-01-30 19:24



Bookmark and Share


  Peter G VIP
En text som bjuder in till ett nästan vansinnigt tempo i läsningen, orden tycks vara skrivna i samma höga tempo och det är många fina och annorlunda uttryck som myntas i en härligt tilltalande textkompott, där jag tycker mig ana en viss ilska och en hel del ironi under ytan, där det bubblar av allvar och ifrågasättande inte minst den svåra konsten att leva upp till kvinnorollen. Hur ser den ens ut numera?
Mycket bra skrivet!
2023-02-01

    ej medlem längre
helt otrolig!

du är din egen genre! O_O
2023-01-31

  SatansSon VIP
håller med ohemulen!
2023-01-31

    Ohemulen VIP
Skulle nästan kunna tonsättas!
2023-01-31

  jba VIP
Hahaha! Underbart!
2023-01-30

  Larz Gustafsson VIP
Jag är förankrad i Honom som ÄR verkligheten - Jesus.
2023-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP