Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Veckla ut

Spårvagnen glider tyst längs med dagens första timme. Det bleka ljuset sjunger. Under asfalten vänder jorden, den vecklar sakta ut. Livet är även det som spirar i ett mörker. Innan slöjan plötsligt lyfts. Och sorgen lägger sig att vila, en morgon i april.




Prosa av jba VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-01-30 11:26



Bookmark and Share


  till E
Som Göteborgare är jag lite tveksam till den tysta spårvagnen (menat i god humor), men det är förlåtet efter magiska rader om underjorden. Toppentext!
2023-01-31

  Skatflickan VIP
Väldigt stillsamt vackert, kan inte riktigt sätta ord på din text, raden
'Under asfalten vänder jorden, den vecklar sakta ut' och sen vidare i texten,
Annorlunda, Mycket känsla, mycket vackert!
Tycker mycket om
2023-01-31

  MagisterZ
Av någon anledning finner jag spårvagnar väldigt poetiska... Fint diktat!
2023-01-31

  Emanuel Sigridsson VIP
Mitt problem är när jag läser denna text är att jag vill skriva: en epifani, men jag tänker att det bjuder till motstånd bland andra läsare. Så vitt jag förstår så använder jag ordet utanför en gängse uppfattning.

När jag använder epifani finns inget religiöst, möjligen något andligt; det enda gemensamma är känslan av "helighet". Och här blir det en motsägelse. Men den som befunnit sig där orden inte tar emot orden förstår vad jag menar.
2023-01-31
  > Nästa text
< Föregående

jba
jba VIP