Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nyss som för tjugofem år sedan

 

Jag!

VILL!

VAKNA!

 

Till en värld där har jag ett hemland som inte nekar till min existens

 

Jag!

Vill!

Drömma!

 

Fri i en värld där har jag ett hem som omfamnar mig

 

Jag!

Tänker!

Dikta!

 

Som ett slarvigt barn som nyss lärt sig tala

 

Jag!

Vandrar!

Över Skog och hav

 

Där möter jag ingen än mig själv

 

Jag!

Känner!

Mig!

 

Hotat av ingen än en människa och hans påhittade djävulideologi

 

Nyss!

Har,

Jag!

 

Lärt mig den svenska språket som jag varken har nytta av eller behöver

 

Nyss!

Har,

Jag!

 

Lärt mig dikta på svenska som verkan någon förstår eller vill förstå

 

nyss!

Är

Lika med de cirka mina tjugofem år i Sverige

 

Samma skiten landet DU och värre än så!

Samma skiten jag gammalt och sjukt!

Samma dikter skiten min!

 

Samma hat får jag nu som tjugofem år tillbaka!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 48 gånger
Publicerad 2023-01-30 12:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP