Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vår tids ångest - skyddsrummet heter Golgata (Arne Imsen, Latorp, 1986)


KLIPPAN JAG STÅR PÅ

Världshändelser

må komma och gå

men Klippan jag står på

står fast ändå

Bomber må falla

Stora som små

men Klippan jag står på

ska dock bestå

 

Jag hör hur statsmännen

uttalar sig

De flesta av dem struntar

i dig och mig

Allt de vill ha

är rikedom och makt

men Klippan jag står på

förblir intakt

 

 

Man talar om världskrig

Och hur ska det gå?

Om dyrtider skrivs det

om krig likaså

Nu vältrar sig ångesten

över vårt land

men jag har sökt skydd

under Herrens hand

 

 

LARZ GUSTAFSSON 30/1 2023

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2023-01-30 18:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP