Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden är en nystart

Jag gråter salta tårar tills mitt huvud sprängs
mina axlar skakar och mitt ansikte förvrängs

lämna mig innan vår tid ens är kommen
lämna mig innan den första sommaren
lämna mig som att det inte sårar dig.

Du kan flytta till en annan kontinent
men jag hoppas att det äter upp dig
jag hoppas att det håller dig vaken hela natten
jag hoppas att du också önskar att du aldrig mött mig
att du saknar varje omfamning, mina händer under din tröja, doften av min parfym
att feromonerna också knockar ut dig som roofies i din drink
att jag också lämnat blodiga fingeravtryck på din ryggrad, längs med dina revben

som att mina celler delat på sig för att få plats med dig inuti
som att min bröstkorg knäckts öppen, och sen satts ihop igen för att släppa mitt hjärta fri
nu befinner det sig tre meter under jorden,
skyffla lera över det, en skovel i taget
kom till vakan men skända graven
kremera mig och strössla ut mig i havet
kasta ut mig som gårdagens Aftonbladet
lämna mig ensam, utblottad och naken

lämna mig som om jag var ingen
med mascaratårar rinnande längs mina kinder.

jag finner inte orden, jag förväntade mig att hjärtesorgen automatiskt skulle föra med sig inspirationen
nästan som om jag sökt upp den för att kunna växa från den
men jag tappar fokus, och kan inte greppa pennan
allt jag beskriver har redan skrivits av någon annan
alla mina adjektiv och substantiv ekar bara tomma
du spökar i min hemstad och din vålnad låter mig inte sova
alla platser påminner mig om oss tillsammans
jag är en martyr tills den dagen jag slutar andas.

som att jag behöver en exorcism eller ett bål där jag kan brännas
bli av med allt det som jag bär med mig
det är min karma för alla jag gjort likadant mot -
fått dom att kasta sig utför klippan, utan att stå nedanför och ta emot
fått dom att möta mig på andra sidan barriären, bara för att lämna dom
inte kunnat besvara deras känslor, men inte heller kunnat släppa dom.




Bunden vers (Rim) av amygdala VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-01-30 21:03



Bookmark and Share


  OBlakho VIP
Älskar ditt språk! Blir lycklig och inspirerad av ditt sätt att skriva.. på riktigt :^•
2023-04-29
  > Nästa text
< Föregående

amygdala
amygdala VIP