Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillbaka till klassikerna!


PROGRESSIV POESI

Min fråga gäller alla modernister:
"Vem är det som är mest modern i dag?"
Jag svarar själv: "Det måste vara jag,
som inte sitter kvar i tidens klister!"

Jag har gått längre än de nypoetiska.
De mumlar kvar i sin absurditet.
Jag är en anakron antikvitet,
en klassisk typ för det antikt estetiska!

Om man går framåt, kommer man tillbaka,
en progressivitetens cirklelgång.
Postmodernismen är sirenens sång,

som lockar en Odysseus från Ithaka
att irra vidare, ett inre tvång
på diktens rundel - inte diktens raka.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-01-31 12:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tacka vet jag regressiv poesi...
2023-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP