Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fem olika noveller i mitt huvud tävlar redan om att få inta förstaplatsen, en för att den verkligen var först, andra har nog sina som skäl för att vilja vara, framstå som, kunna stanna i minnet och sannolikt utvecklas.


Någon sorts förklaringsmodell 31/1 2023





Den som bara som sannolikt sprutar av vilja och intresse
att både på en gång brista ut i sång, 'Swing it, magistern,
swing it, det är tidens egen sång', från en gammal svensk

sång/film från nog fyrtiotalet eller så. Kan du ta en trolig
tidmaskin tillbaka till tidigt 1900-talet, åka till en lätt som
obskyr stat i staterna, åka fast som kriminell utövare av en

sorts banktjänst till egenvinnliga uttag med maskingeväret
under armen. Hamna i fängslande miljö iförd senaste modet
av randiga kläder, svinga hackan i närmsta stenbrott och där

sjunga till arbetet för att matcha rytmen. 'Swing it, magistern,
swing it, det är tidens egen sång... Som vore du en korsning
mellan en filmad karaktär utmejslad som en blandning av

Gorge Clowney, björnbuse och Less Luthor spelad av Jean
Hackmann, i en tidig filmserie om stolmannen, the you man,
made of steal. Som en egensinnig version av Camilla Stad.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2023-01-31 12:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP