Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Solstrale… Hur gör ni våra unga flygkunniga när ni håller dem nere med brister i omsorg, skola och bostäder. När ni inte ser till föräldrarnas och barnens bästa förlorar de förtroendet för politiken. Gör politiken human igen!


BARNEN ÄR VÅR FRAMTID SVIK DEM ALDRIG!


Den som sett:
Ja den som ser bortom vinst,
den som ser orsakssamband,
alla dessa behöver få lov att  
yttra hur det ligger till! 

Låt dem som ser och förstår
bakomliggande mekanismer
få vara förstoringsglas åt
svagsynta politiker!

Den som vet:
Våra barn är vårt enda hopp  
så ge dem kärlek utan stopp!

SANCTA IMPLICITAS...

Jag ser i nyheterna och i politikens forum hur politiker tycker sig veta. De tror sig veta och tycker sig veta hur det är att vara ung i vårt avlånga land. De tycks fast de är män veta hur barn ska ha det sina första timma efter födseln. Barn som är vår framtid. Om mödrarna och fäderna mår bra då mår också barnet bra. Men att starta livet strax innan utförsåkningen börjar med en ihjälstressad mamma vad tror ni sker? Behövs BB? Ja såklart! Kan man kompromissa med BBs vara eller icke vara? När politikern säger att vi ska ha ett levande Sverige menar de då endast vissa delar av landet? Alla barn måste få komma till världen tryggt och säkert!

Jag frågar mig varför politikern vill skina med att de är lekmän. Politikern vill vitt och brett tala för den utsatta kvinnan. Den segregerade samhällskroppen vill de angripa. Politiker vet oerhört mycket om allt påstår dem. Hur kan de veta allt detta när de aldrig stiger ned till kvinnorna, männen och barnen och frågar. Då de aldrig lever sig in i och empatiserar med glesbygdsbefolkningen. Hur kan politikern veta hur mödrarna upplever det när de skall föda sitt första barn utan BB, utan BVC, utan mödravård i närheten. Har vi i Sverige blivit sämst i världen på att ta emot barn till världen? ... tillåt mig ironisera det kanske är därför politikern själv inte förstår, sancta implicitas, dvs ren skär enfald... Politker de kom till världen utan några BB eller, utan trygg skolgång eller? har de drabbats av total blindhet!?

Angående skjutningar i landet, spridningen av droger till alla skolor i landet. Varför ser inte politiker till den och de som lever i utsatta områden och talar med dem? Nu är alla skolor bekanta med drogförsäljning. Har politikern glömt att den är folkvald? Eller finns det kryphål där politiker kan hamna i riksdagen genom att krypa in under staketet obemärkt?... Har politikern en gedigen empatisk medkännande insikt av vikt? Duger denna för att föra folkets eller sitt partis väljares talan. För inte har väl väljarna valt en sämre vård, omsorg, skola och äldrevård heller? ... Inte har väljarna valt gängkrig om narkotika och vapen! Vad är det politikerna vill säga oss medborgare när de fattar beslut som är kontraproduktiva. När de fattar beslut som inte alls är verklighetsförankrade? Ja säg vad är det att vara politker som politikern har missat? 

Det som får mig att bäva av fruktan är höjden av arrogans och ignorans bland politikerna. En liknöjdhet råder. Många politiker har en väldigt svag förankring kring de frågor de själva påstår sig veta allt om. Gängkriminalitet, barnafödande, barnavård, jämlik skola, jämställd arbetsmarknad. Politker tycks skjuta ifrån höften för det mesta. Detta "höftande" hit och dit ger politikern hälta. Därför haltar politiken och leder inte till konstruktiva samtal. Detta eftersom politiker antingen svär sig fri, blånekar, vänder på narrativet, skyller i från sig eller notoriskt byter ämne när den ställs till svars. Därför ser vårt lands utveckling svag ut. Vi har inte sett stupet än men idag ligger vi väldigt nära randen av ett. Detta när det handlar om barns framtid som är hela vårt arv. Hur ska vi kunna resa oss upp utan skyddsnät när vi faller om barnen inte ens får komma till världen utan att bryta nacken i ilfärd på väg emot BB 15 mil bort? 

Då är det inte konstigt att barn drabbas av mindervärdeskomplex. Och för den svenska stoltheten är detta inte en bra utveckling. Så vad säger ni ska vi sätta politikerna i skolbänken och lära dem att lyssna till folket?! Dvs tillvarata våra barns rättigheter! De barn som ska bära oss föräldrar när vi blir gamla. Sviker vi dem nu kommer de att svika oss då. Så svik aldrig barnens rätt till en trygg och god uppväxt! Jag står på barnets sida för barnets egenvärdes skull! 

Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-01-31 14:22Bookmark and Share


  Feminaz VIP
Tycker om det friska hjärtats pulsslag i denna text! Underbar målning! Jag tror att politiken proffesionaliserats under tid. Förmånerna och lönerna som politiker har ligger oftast så långt ifrån snittinkomsten. Politiska broilers? Som egentligen inte har så mkt jobberfarenhet och riksdags och regeringsuppdraget är idag fokus på mer personlig karriär. Priset att engagera sig är också högt. Politiker som går mot strömmen blir utsatta på riktigt. Kanske också vi har blivit bekväma, någonstans vill vi att demokratin och beslut som tas ska vara ett självspelande piano?
2023-02-03

    Lena Söderkvist VIP
Kan bara instämma, hela Sverige är segregerat, så skulle verkligen aldrig ha behövt bli. Så länge mammon får styra och mycket vill ha mer kan det bara gå utför.
2023-01-31

  Solstrale VIP
Ja politiker är bara människor liksom vanligt folk är. Därför behövs ödmjukhet från de som inte lever i tragedin där olycksbådande framtidsutsikter hägrar…

Det svåra är att få vill se sanningen så när man lyfter på locket problematiseras budbäraren. När man ser detta och möts av detta blir man påverkad. Så hur påverkas inte då de som lever i skuggan av politiska hierarkier.

Allt för många barn lider i det tysta!
2023-01-31

    Lena Staaf VIP
Politiker är bara människor och kan inte veta allt men borde lyssna på dem som vet. Politikerna ska fördela pengar och när inte pengarna räcker till så läggs BB ner.Men var tar pengarna vägen? Utförsäljningar och privatisering av vår gemensamma välfärd gör att vinster försvinner till skatteparadis. Och de privata vill varken ha skolor, BVC eller Bup i de utsatta områdena så de som skulle behöva det bäst blir utan.
2023-01-31

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Vi är alla genier tills vi blir vuxna där de flesta av oss blir idioter.
2023-01-31

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det där sista att myndigheter är så blinda, lättmanipulerade och även korrupta att låta något sådant ske är fasansfullt.
2023-01-31

  Solstrale VIP
Det är därför MVC, BVC, BUP, BLM måste fungera och finnas nära, då upptäcks detta och det kan ges stöd eller vidtagas åtgärder. När politiker lägger ned beroendmottagningar i landet blir detta också ett större problem, dvs det du syftar till. Klart att inga barn ska växa upp med droger, alkohol, hot om våld, våld eller vapen som en del av vardagen!

Därför behövs konstruktiva verklighetsförankrade politiska beslut med barns rättigheter i fokus!

Idag har samhället utnyttjats av bedragare som skansat till sig medel, pengar, bidrag för att ta hand om barn som farit illa hos sina föräldrar, och pga det farit ännu mer illa i händerna på bedragare.
2023-01-31

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det jag syftar på är roten till allt det onda hur man avskaffar den och inte rotfyller den som det alltid gjorts.

Bör samhället fortsätta låta kriminella,narkomaner,psykiskt sjuka,pederaster o pedofiler bli föräldrar ?
Antar att svaret måste bli : NEJ !

-
2023-01-31

  Solstrale VIP
Lämplighetsintyg på Politker istället. Det har gått för långt med godtycket i politiken samt tillämpningen av barnens rättigheter. Vi kan inte skylla på föräldrarna ensidigt. Däremot om det stöd som finns brukas konstruktivt utbildas föräldrar bättre. Det är vad profylax och föräldragrupper ska ge. Men när de drar in på sådant eller lägger ned barnläkarmottagnin samt barnpsykiatrin i förorten, hur ska då föräldrar och barn kunna få det stöd som du säger, dvs på ett bra sätt bemöta de svårigheter just deras barn har, eller fått pga övergrepp eller diagnosproblematik?

2023-01-31

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Inför lämplighetsintyg för de som önskar bliva biologisk förälder.

Samma hårda krav som vid adoption.

och i övrigt gratis preventivmedel och bröd åt alla.
2023-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP