Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vi sägs gå mot ljusare tider, samtidigt ser det alltmer mörkt ut omsider, ut i världen och leta väder, hellre skrämmas än skjuta varg o tjäder, om ändå Fred kunde skrattas åt, vinterbad gör en i håret så våt...


Litet spridda skurar




Koranbränning har ingenting
med yttrandefrihet att göra.

Det är ju lika idiotiskt att tycka
maktmissbruk är lika med rätt.

Att vilja bränna en flagga,
har med ilska att göra.

Det är olagligt i Sverige
att bränna flaggan för riket.

Att bränna Sveriges flagga
utomlands, vem förbjuder det?

-
(Eller mer läsbart uppställt rimlikt)

Vi sägs gå mot ljusare tider,
samtidigt ser det alltmer mörkt ut omsider,

ut i världen och leta väder,
hellre skrämmas än skjuta varg o tjäder,

om ändå Fred kunde skrattas åt,
vinterbad gör en i håret så våt...

-
Att ge sig på en religion för att 'straffa'
någon som råkar ha den religionen,
drabbar förstås inte bara denna någon,
utan alla som har den religionen.

Att ge sig på att tycka att någon har
en ful kropp o som inte är liten eller stor,
det är bara uttryck för en vilja att
ge sig själv 'muskler' till översitteri.

-
Något litet om familjesammanhållning.

Det var en gång en bror och en syster.
Brodern till antagonisten.
- Du kan säga vad du vill om mig.
Men om du talar illa om min syster...

Systern i sin tur yttrade till antagonisten.
- Du kan kalla mig vad du vill.
Men om du pratar illa om min bror...
...då är dina stekta sparvar ute på hal is.

-

Skulle inte känna igen din hund, om du ens har en, om jag så befann mig på samma gata som du befinner dig på om förmiddagen, eftersom jag oftast går ut först efter klockan fjorton på söndagar.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-02 18:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP