Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen konservburk direkt.


Kriminalburken


Det är eländes elände, blod, brott och död
kommissarier skapas i stort överflöd
och de löser de galnaste gåtor som få
varpå påhittat rättsspel ibland följer på

När sirenerna tjuter, då bänkar vi oss
framför teven med chips, öl och kakor i kross
för vi filmerna följer från början till slut
tills vi namnet kan på varje uppfunnen snut

Där är seriemördare med god aptit
på att döda, och lemlästa liken med flit
kanske gräva ned kroppar i trädgården sin
eller endast få somlig att trilla av pinn’

En och annan i grannskapet plötsligt är väck
och en till, sedan är hela byar i skräck
Kommissarien har alltid egna problem
och de växer med fart som kan tyckas extrem

Än är ungarna fast i en härva av knark
än har partnern en kärleksaffär. Att stå stark
blir ett slavgöra som lätt i stress vinner pris
Då blir lagarmen utnämnd till potatisgris

Hen stängs av från sin tjänst, men blir tillsatt igen
Efter sju diskussioner med Inspektionen
blir det upprättelse när väl brottet är löst
och av chefen blir hen med beröm överöst

Det är tur det, för hur många likar än föds
aldrig tröttas vi tittare av liv som öds
när de rysliga mördarnas övermans röst
i vårt vardagsrum dundrar från vinter till höst.



28/1 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-01-31 19:52



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja denna låda som förför oss… kanske tittar folk på sådant för otryggheten i att den egna utsattheten där man aldrig själv fick upprättelse. Därför blir krimromantiken ett substitut… och där man tänker så där borde de ha löst problemet!


En bra flödande rimmad visa som jag nog får prisa! *********
2023-02-03

    prima donna
Ja och hur många människor lever i Midsommer egentligen?! Välskriftat med rimlig finess!
2023-02-02

  TrollTörnTrappan VIP
Skrämmande välfångat i väldiktat referat av våra absurt vanliga motivationer att följa sådana ogudaktigt skuggiga fiktioner!?!
2023-02-01

  Blomma-Stjärna VIP
vad bra du skriver
om dumburken - som jag också gärna
sätter mig o glor på då o då - inte minst deckarna!
2023-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP