Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läste om detta i Aftonbladet 6 januari


Finns det nån skillnad i Prins Harrys vs Putins tänk?


 



Prinsen skryter om döda schackpjäser

ibland förstår man Talibaners onda väsen

Ondska

föder ondska

 



Varför är det så svårt för vänlighet

att föda en ny vänlighet

När elakhet

så lätt föder en ny elakhet

 



Är vi alla en del av roten till det onda, medskyldiga

vi försvarar ju nästan aldrig oskyldiga

Vi tillåter vår egoism tillverka ursäkter som om det vore av plikt

vi blundar och vägrar se vår egna rovdjurs-instinkt

 



Prins Harry ser sina blodsoffer som schackpjäser

undrar hur han låginkomsttagare inläser

Men titta dig runt omkring

det är många som dansar runt i hans ring

 



Måste de betala med egen plånbok

då blandas ursäkter och egoism i eget hopkok

Men när de själva måste betala med sitt blod

då skriker de högt: Hjälp, så högt, att deras tårar bildar en flod

 



Vi kan se det i tystnaden av utförsäkringar av sjuka

och den höga rösten om dyr el, som mest drabbar de som haft bordet dukat

Jag ser en framtid som skrämmer

Rut och Rot är inte bidrag, jag tvår mina händer




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-02-01 05:33



Bookmark and Share


  Roggebogge VIP
Strike
2023-02-01
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP