Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skepnader


Skummet från sammelsurium

Tröstad av vår Herre och min tro

Ingen annan än du kan ge mig ro

Slutet är långt borta idag så svår

Hoppas vi får många långa år

Det vi har gemensamt döljs i hemlighet

Det du i ditt inre sannolikt också vet

Satsa på sig själv de sjöng en gång

I en tack och lov bortglömd sång

En man sa det enda jag kan komma med

Är förvirrat prat om ditten och datten

Att jag bara svamlar och bjuder inte ens på vatten

Jag bjuder gärna på vatten sa jag

Oavsett om du är stark eller svag

Att betrakta sig själv är svårt nog

Sa jag och du bara hånflinade och log

Så länge som jag kan leva jag vill vara kvar

Hur många dagar vi kvar har?

Vet bara vår Herre när han oss hem hämtar

Om inte han med våra liv hånar och skämtar

Kan det dröja länge innan det sker

Det du med dina egna ögon förhoppningsvis ser

 

Taleptox Skrev

Den 20230201

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2023-02-01 09:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP