Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gnuer


Ord 136

Sid2






Gnuer


Jag gick med gnuerna
Deras rörelser repiteras
Av mig
Ständigt rör sig hjorden
En lugnande rytm
Savannen öppen
Bara avstånd döljer
I städerna exponeras man
Och syns av så många som möjligt
Vi vandrar runt gatorna
Och efter regnen
Återvänder alla rutinerna
Snart kommer allt fler nätter
Att öppna städer
Utan tidspass öppen som savannen
Mot regnets muller tåg fulla av gnuer
Ju tätare eller glesare
De får plats
Bilar och klövar
Leriga hjulspår
Mot väster in mot Kongo
De betar allt längre västerut
Och vattnet hade sinat
Om inte brunnar byggdes
Fält av tätt betande djur
Zebror och vattenbuffel
Man dela ut slaktavfall
Till rovdjuren
Med satsningar riktade
På att förhindra död
Står operationstälten
Längs stråk
Och människorna
Kör sina traktorer
Längs provisoriska vägar
Afrikas enorma savanner
Måste skötas med omvårdnad




Fri vers av Matts L Eriksson VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-01 11:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Matts L Eriksson VIP