Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sonetten består av en fullständig mening fram till sista versraden som har två.


EN ANNAN VERKLIGHET?

Finns det en annan verklighet, som vakar
och verkar fast den inte syns och hörs
på vanligt vis och inte heller störs
av våra varseblivningar och allt som knakar,

en verklighet som inte kan förnimmas,
som saknar vetenskaplig evidens,
som inte kan få form i dikter ens
och saknar orden för att kunna rimmas,

en verklighet som saknar form och ljud,
ett annorlunda varande, en anda
av något numinöst, av helighet

på sidan av vår vilsna velighet
en verklighet, där det är lugnt att landa?
Den verkligheten finns! Jag kallar den för "Gud".

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-01 13:55



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Belysande skrivet! Lyriken kan svagt
förnimma o med bokstäver gestalta
Den osynlighet vetenskapen ännu
ej kan "se" med nuvarande
verklighetens uppfattning!
;)

2023-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP