Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rås



Fem i två


Dropparna glider på rutan, väntan tappar färg
Andetagen idag . lika så.
Orden … … mellan punkterna

Men det här handlar om dej

Och barnets punktering. Den kan jag laga.
Och maten. Den kan jag laga.
Och sommarfärgen. Den blev trasig så snabbt. Flagade.
Och simborgarmärket. Tappade vi bort.

Men det här handlar om dej

Och det stökiga rummet. Blev städat.
Och språket. Blev städat.
Och sanningarna. Städades bort.

Men det här handlar om dej

Och dagen. Blev trött.
Och tanken. Blev trött.
Och tundran. Blev vidsträckt. Och så trött.
Och evigheten. Lade sej att sova.

Men det här handlar om dej

Och tiden. Den flyter.
Och tårarna. Dom flyter.
Och fötterna. Dom flyter.
Och hjärtat. Har redan hunnit drunkna



Så kom det att handla om mej
































Fri vers av Skatflickan VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-02-01 19:45



Bookmark and Share


  Peter G VIP
En stark och skör dikt, som är drabbande att läsa, det är mycket känslosamt och alla dom där tårarna; det känns i hjärtat att läsa.

Välskriven och berörande!
2023-02-02

  SatansSon VIP
Du har verkligen känslan och begåvning för poesi. Bra dikt!
2023-02-02

  Emanuel Sigridsson VIP
Trots att tomrummen ständigt fylls i så skulle jag vilja säga att den här texten går från avstånd till närhet och till avstånd; när subjektet flyter ihop och isär. Det finns en motsägelse i det jag skriver, men jag håller fast vid tanken.
2023-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP