Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Ett otätat liv

Vinden vrider sig in i det otätade livet. Foten sätts försiktigt på den kullerstensbelagda branten. Ett moln skymmer sikten av det bakomvarande. Jag väntar vid trappstegets slut. Snön har inte satt några avtryck. När ljuset saknas blir navigeringen svårfunnen. Jag väntar med sökaren inställd mot ljuset, det bakomvarande. Genom det otätade livets sprickor smiter små strimmor in.

 ©Eva Hedlund fd Langrath 2023




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-02-01 17:53



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Då även jag har fotograferat i perioder, så blir texten en blandning av ett liv och tillvaron ur sökarperspektiv. Fint foto till, mycket passande i sammanhanget, och kanske är det genom sprickorna i världen som ljuset letas sig in ?
2023-02-02

  Anya VIP
Fin med en stark existentiell ton som tilltalar. Slutmeningen så hoppfull.
2023-02-02

    Sefarge VIP
Denna dikt står sig bra
Som Bellmans hus
än idag!
;)
2023-02-02

  Niliboy
Så fint beskrivets, du är en duktig fotograf!
2023-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP