Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är det på riktigt? frågade barnet, och Alice Babs svarade: nej, det är bara på låtsas!


”Nu är det allvar på riktigt”

Är det allvar, så är det väl ”på riktigt”?

Men ”på riktigt” betyder nog ”verkligen” numera! Bland politiker. Som låtit det gå inflation i orden.
En politiker (typ … statsminister) kan väl förutsättas tala om den ”riktiga” världen och inte om någon låtsasvärld??
Jag vet inte … men när jag hör detta ”på riktigt”, så känns det som att det är en förskolepedagog som talar till små barn!




Prosa av Gunwale VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-02-01 23:56



Bookmark and Share


  Koloristen
Det har varit "allvar på riktigt" i flera århundraden nu. Men folk är mest upptagna av att "ha det bra" och är därför inte nämnvärt brydda.
2023-02-02

  lodjuret/seglare VIP
Utöver att vilja verka som att den 'tänker så det knakar, i tågvirket, som ombord på en båt repet. Så talar väl en politiker ofta i 'god tro'. Det vill säga att om ett brobygge planeras det kan vara mellan två länder. En bro blir det nog, bara istället över en å? 'Nu är det en Alvar på riktigt, betyder kanske att resan till Paris, gick från Lille (stad i Frankrike) och inte från Stockholm (stad i Värmland) på det viset kan kallas för hemester, trots att rikets tjänare ofta tar husvagnen till en sådan där uppställningsplats i Karlskoga, Västerås eller även tyrliga Alingsås, vilket är beläget utanför Blöteborg (som ibland kallas lilla London och inte är lika hett som Paris alls, en dag i juni)
2023-02-02

    Lena Söderkvist VIP
Nu har jag missat något på riktigt. Är det något allvarligt?
Låter ruskigt i alla fall, man kommer inte med dubbla budskap, framför allt inte till barn.
Väl att du röt ifrån.
2023-02-02

  Annie b'larsson VIP
Exakt!!
Jag hörde det.
Förskräcklgt.

2023-02-02

  stormengudrun VIP
Jag reagerade också på det - är inte allvar alltid på riktigt?
2023-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP