Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det oberäknandes landets gränsland

Ord


Sid


Det oberäknandes gränsland






Det oberäkniga måste räknas bort
Eller till. De som efter inflytt och utflyttuppstod olika läger
För hela utflyttade gruppen är fler kvar än de som skulle flyttat.
Och flyttar man ut namn på de som ändrat sig
Ingen sitter i vätan
Men man orkar inte arbeta så. Alla som flyttar och som blir kvar
Bara dessa beräkningar
Som lunkande elefanter och vatten förlustenkompenseras med lite smällare
Men denna lila lurtass smyger den odiskutebara värdljuden som slås mot andra
Testamentens löften det glömt i gräsets sol rullar den runt
Katten för mig till lugna parker. Den lär sig sova över buken
Vi flyttar runt och känslomässiga band blir svårare att bryta medan
Ytliga blir svårare. Man känner allt färre. Och de få man minns glesas ut.
Men det ända vettiga blir att fortsätta och se allt framåt för alla andra perpektiv
Räknar man slår undan fötterna. Ett fall, en höftledsfraktur och det går
Mot igen.










Fri vers av Matts L Eriksson VIP
Läst 68 gånger
Publicerad 2023-02-02 03:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Matts L Eriksson VIP