Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skepnader


Förut och numera II

Han har läst en och annan bok

Nu anses han ha blivit en tok

Som sprider svårigheter och bekymmer

Om kriminalitet och de som rymmer

På en tidning han jobbar numera hela dagen

Och skriver ofta om nyheter, regler och lagen

Förut var han en party kille

Som en partner vid dans träffa ville

När han gick ut på stan på dans

Och hängde efter kvinnor som i en svans

En och annan öl och drink han drack

Hans föräldrar blev av detta mycket lack

Hem han kunde komma onykter och full

Ramlade i trappan helt plakat omkull

Numera är han stadgad och har familj

Står hemma i köket och bakar bullar med vanilj

Lever i en trygghets längtan atmosfär

Och Har slutat dricka alkohol han sig lär

Han sover numera om dygnet 8 timmar

Och lägger sig tidigt och bara på frugan limmar

Han vaknar numera tidigt på dagen

Och lagar sin egen mat och sköter magen

 

Taleptox Skrev

Den 20230202

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2023-02-02 16:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP