Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herravälde

Inte alla
vi får ingen gagn
vi gör inte så
vi sa inte orden som knäckte er vilja

inte alla
förenkla inte
endast några få
ni har missförstått, överdrivit

Inte alla
vi har aldrig rört er
NI sårar oss
hysteriska på häxjakt
tänk att bli klandrad

Vi känner ingen
som inte lyssnat till varje fotsteg
iakttagit varje rörelse
ingen
som inte fått höra att skulden var hennes
när fulla händer grep om hennes lår

ni härskar i skuggorna
medan knektar skickas ut
för att gå ikapp
vrida om armar

ni skördar om dagen
utan skuld eller ansvar
rummen är till er
när vi måste avstå

I ert herravälde
kuvar kontrollen
Hata inte, inte oss alla

känslan smittar, det är hat som vältrar fram
ilska som låser sig i käken
när ännu en spruckit och blöder
när rädsla är vårt villkor
att vistas i världen





Fri vers av erme
Läst 73 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-02-02 22:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erme
erme