Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dum mot mig (2018)

jag flyr till en annan stad
precis som mina känslor har flytt min kropp
vi sa ”den här hösten kommer bli vår”
oroa dig inte, den kommer bli vår. våren kommer
bara inte vår vår och inte hösten heller.

Kroppsliga löften
stora ord om framtid
du kallade mig älskling ibland
min älskling sa du
”Hej skatt” sa jag
jag tror jag ska döpa min framtida katt till skatt.
en svart katt, en panter
det är nog det närmsta jag kommer dig

Psykologen undrade vad jag kände ”är det ilska mot din syster igen?”
jag svarade att det är ilska mot mig själv igen,
ilska mot hur jag har behandlat mig igen
Hon sa ”ingen har varit dum mot dig”
då grät jag för första gången sen jag gick ut genom din port utan att vända mig om.
det är ingen som har varit dum mot mig.

bara jag

om du känner som jag känner just nu alltid
så förstår jag hur mycket du faktiskt älskar mig
jag som kom från ingenstans och rörde om i dina icke-känslor
tills de blev fyllda av liv
Du kommer sakna mig.
du kommer sakna dig som du blev med mig
och om dessa icke-känslor inte snart försvinner från min kropp
kommer jag också sakna mig

du är vuxen nu
jag är ett barn
du åker på businessresor i kostym och super bort dina sinnen
du trubbar av dig själv för det är där du känner dig hemma
jag är ett barn som lär mig av den vuxna
låt oss inte inte känna något tillsammans

På återseende skatt




Skapa | Skriva av kldjf
Läst 26 gånger
Publicerad 2023-03-10 17:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kldjf