Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kan med fördel sjungas till denna melodi: https://www.youtube.com/watch?v=HXE-VFX-7Ik


ETIOPIEN 1990

Vi satt på Karamara

 i Addis sköna stad

Jag smakade mitmita

trots att de andra bad

att jag helst skulle avstå

ty kryddan är så het

Sen brann en eld i halsen

med stark intensitet

 

Men gift blev jag ändå

nittiotalets första år

Det var i januari

Jag minns det som i går

Vi prisade vår Herre

som hade sammanfört

mig med en abessinska

som Andens kraft berört

 

Vår bröllopsresa gick till

en gammal vallfartsort

Vi vallfärdade icke

Sådant såg vi ej som stort

Vi träffade två munkar

som trodde att de flytt

Men vad det handlar om, min vän

är att bli född på nytt

 

Och en av mina best men

han var en champion

Hans namn det var Densamo

och han sprang maraton

Folk ropade hans namn när

vi åkte i cortege

Han var liksom ett lejon

och staden hans manege

 

Vi for förbi en kyrkogård

där Bekila låg

I alla fall hans kvarlevor

En märklig epilog

Vid gamla Arrat Kilo

ett lejon i en bur

och en gigantisk sköldpadda

vi såg där längs vår tur

 

Vi gästade en kvinna

som rullat köttbullar

Hon jobbade hos svenskar

liksom jag, två främlingar

Ja, många episoder

kan jag erinra mig

från sköna Etiopien

där jag fick äkta dig

 

 

LARZ GUSTAFSSON 3/2 2023

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2023-02-03 17:24



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Fina minnen från Afrika och bröllopet med Etiopiens vackra brud!
Fint bröllopsfoto!
2023-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP