Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Inte ensam

..långt ifrån. 
Baren är fylld med folk, sorlet är nästan öronbedövande. Skratt en svajig dans av en redan överförfriskad. Killarna, läs 'gubbarna' spanar, tjejerna låtsas om inget.

-ursäkta. Kan jag sätta mig här? Ett bord, ett runt litet "spegelbord" framför en fåtölj. Frågan hänger i luften ett tag. Tjejerna som intagit var sin soffa vid ett bord bredvid men i samma typ av soffgrupp tittar upp, granskar den buttre gubben som står där med ett glas öl i ena handen och en femma fernet i den andra, det är inte deras bord, men väl deras territorium då de satt där först .. det är okey säger de nästan bägge i korus. 
Sätter mig. Tar en bild på glasen som speglas i bordets yta, lägger ut på social media, jag är inte ensam, långt ifrån.

Sorrlet ökar i styrka, skratt och danssteg lite vildare. Dricker lite öl, biter av femman fernet efter en tredjedel. Tjejerna böjer sina huvuden närmare varandra för att höra, jag svarar glatt på några kommentarer på social media, jag är inte ensam, långt ifrån. 

Höjer mina glas, biter av. Kommenterar något på det sociala mediat. Kollar in bilder och ställen uppe i fjällvärlden, Google är min kompis här vid mitt spegelbord med ett halvfulltölglas och en tredjedels femma av en fernet. Hittar en väg upp till Cuonjávággi, gåsdalen på samiska eller i folkmun och tidigare kallad "Lapporten" Jag har länge velat gå upp dit. Tälta vid dess sjö och bara njuta stillheten. Det plingar till i min mobil. Ett svar, ett skratt på min kommentar från en kusin. Svarar med en leende smajli. En kille formligen rullar fram till tjejerna, vänder sitt huvud mot mig och flinar innan han vänder sig till tjejerna och säger något ohörbart men tjejerna tittar inte ens upp och då killen raglar iväg hör jag bara "fittor" ja suck. Jag är inte ensam, långt ifrån

Häller i mig resten av det nu varma ölet, sista "bettet" av fernet går samma väg. Tittar ut över folket med dess sorl, kikar i mobilens mörka spegel, reser mig upp och känner mig ensammast i hela världen. 
Fri vers av Strandberg VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-02-03 21:49Bookmark and Share


  Strandberg VIP
Tack kära Alysse att du med applåder, hjärta och kram visar det men tack framförallt att du visar det genom att läsa mig, och så är det kanske.
Här är jag inte ensam, här vågar jag tillfullo vara mig själv men där ute, ute i den andra världen, där känner jag mig ensammast av alla.
Tack kära vän att du finns, livet blir lite lättare då <3
Kram
2023-02-06

  Alysse VIP
Du är inte ensam <3
kram
2023-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Strandberg
Strandberg VIP