Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hölje

I januaris järngrepp
hittade jag meningen med allt
i snön
som en tappad vante.

Kall och blöt låg den där
och skimrade i eftermiddagsmörkret.
Min längtan växte sig varmare.
Väta och smuts verkade oväsentligt
så jag plockade upp den.

Plötsligt såg jag att
slöjorna som skymmer sikten
hade nötts ner till trådrötterna.
Bakom barslitna ögonbindlar
såg jag
världsvidderna och själsdjupen
ljuset och mörkret
i väven av dolt och uppenbarat.

Kanske är mysteriet och höljet ett.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-02-03 23:05



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Från snösörja till Uppenbarelse i denna fantastiska dikt
2023-02-05

  Emanuel Sigridsson VIP
Att meningen skulle vara inskriven i universum? Ja, varför inte. Måste man arbeta med hypotesen att universum uppstått ur ett intet, så varför skulle inte en andlig värld kunna uppstå ur samma tomhet.
2023-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP