Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det började med Sokrates

under pandemin
då min man beställde hem böcker i filosofi
började jag läsa Sokrates
"Ett outforskat liv är inte värt att leva"

jag har ifrågasatt så mycket
de senaste åren
en massa trosföreställningar
som tron på den ende Guden
och hans enfödde son

en odödlig själ vet jag inte om
men kropp, sinnen, hjärna
kan vi räkna med -

att bära barn, att föda och ge di
vet jag vad det är
men vet jag mer?

jag vet vad det är att älska
och jag vet vad det är att lida
och jag vet med säkerhet
att allt som föds dör

men något
som inte gått bort
är en aning, en känsla
av... gott
- det har jag ingen förklaring för!











Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-02-04 01:16



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Lugnt och fint och vackert om tanke och känsla och liv.
2023-02-06

  Eve Maria
Jag själv tror på en "odödlig själ"
Svårt att ta till sig för många. Fint skrivet!

2023-02-06

    Lena Söderkvist VIP
Så talande det här med covid och filosofin. Låter roligt på något sätt, men det är ju allvar egentligen. och så rullas tankarna upp. Vilken synvinkel bör man anamma - tja... Tänkvärt.
2023-02-06

  Anya VIP
Åhh vilken fin text med djupa existentiella tankar. Tycker mycket om.
2023-02-06

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om livet, det vi vet av våra erfarenheter och det okända som vi inte vet något om.
Känner igen mig i dina tankar.
2023-02-06

  Kungskobran VIP
Känslan av gott
är en gåva du fått
2023-02-05

  Respons VIP
Människors lidande och strävan och det svaga ständiga hoppet om det godas seger. Intressanta tankar.
2023-02-05

  Svartalv
det finaste är att inte tro på nåt
att inte tro man är nåt
att bara vara
sig själv
för sig själv
och andra
uppoffring
glädje från andra <3
2023-02-04

    Lena Staaf VIP
Fina tankar! Jag tror att vi behöver något mer än det konkreta livet, ett slags andlighet, en större mening med vad vi gör, något som går utanför det egns jaget. Att göra gott, det låter bra!
2023-02-04

  Solstrale VIP
Dina alla dikter vittnar om gott! Ge din vittnesbörd om allt gott du mött och vad det som gör gott gör med dig, mig, oss alla ja då har du det!

Det är intressant med livsåskådningen prosa och du ger läsarjaget tid för kontemplation! Tack!
2023-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP